Omgaan met kinderen met een beperking

Dennis Gebbink

Dennis.jpgDennis Gebbink (1966) is oprichter van Sportclub Only Friends. Een sportclub die kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid biedt om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving. Er worden verschillende sporten aangeboden vanuit de behoeften en de belevingswereld van deze groep jonge sporters. De bedoeling is dat de kwaliteit van leven van kinderen met een beperking aanmerkelijk wordt verhoogd.

Dennis heeft zelf als grootste passie voetbal. Hij heeft ruim 15 jaar in de hoogste klasse van het amateurvoetbal gespeeld bij verenigingen als DWV, IJsselmeervogels en AFC.  Het oprichten van Only Friends kwam vanuit een zoektocht naar een geschikte sportclub voor zijn motorisch gehandicapte zoon. Tijdens deze zoektocht bleek dat voor jongere kinderen met een lichamelijke handicap bijna geen voorzieningen zijn getroffen op voetbalgebied.

In november 2014 ontving Dennis Gebbink de erkenning Echt Amsterdams voor zijn initiatieven en realisaties in het kader van het kunnen laten sporten van kinderen en jongeren met een beperking bij sportclub Only Friends en op het Friendship Sports Centre.