Olga Commandeur

‘’Haar carrière en de impact van beweging op ouderen’’

olga

Olga Commandeur kent u wellicht van de televisie, zij presenteert namelijk samen met Duco Bouwens Nederland in Beweging!.

Olga is altijd al met sport bezig geweest, op haar dertiende behoorde zij al tot de top van Nederland bij Atletiek. Hierbij heeft zij een wereldjeugdrecord gelopen op de 800 meter en het Europees jeugdkampioenschap op deze afstand behaald. Later, als meerkampster en 400 meter loopster beleefde zij haar hoogtepunt op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles. Tijdens deze Olympische Spelen werden de halve finales bereikt.

Tussen de topsport door heeft zij in 1983 (één jaar voor de Olympische Spelen) de opleiding tot gymdocent succesvol afgerond aan de ALO te Amsterdam. Omdat er weinig werk was in het onderwijs ging ze aan het werk als presentatrice van het radioprogramma ‘NOS Sportief’. Olga heeft hierna 13 jaar als docente lichamelijke opvoeding gewerkt op verschillende scholen. Na deze 13 jaar is zij als sport technisch adviseur aan het werk gegaan voor sporttoestellenfabrikant Schelde Sports. Na jaren gewerkt te hebben als sport technisch adviseur, werkt zij nu al ruim 18 jaar bij de televisie en is daar nog steeds werkzaam.

In 2008 heeft Olga haar eigen bedrijf opgericht: ‘Olga Commandeurs Promotions’. Met deze onderneming verzorgt zijn workshops en presentaties over allerlei verschillende thema’s als: gezond bewegen, (top)sport in relatie met de doelstelling van een organisatie en de vitaliteit bij ouderen. Via het kenniscentrum Chivo blijft Olga zich ontwikkelen met betrekking tot de meest recente ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit, bewegen en gezondheid. Hiernaast is zij ook nog opgeleid tot vitaliteitscoach en medical trainer.

Ook heeft Olga samen met Ruud Dirkse dit jaar een boek uitgebracht genaamd, ‘wat beweegt jou? In dit boek laten zij zien welke acties je kan ondernemen om zo vitaal en gezond mogelijk oud(er) te worden. En zullen verschillende factoren uitgelegd worden en bruikbare adviezen worden gegeven.

Olga zal tijdens het congres op 23 januari 2018 het main event verzorgen. Tijdens het congres zal zij onder iets vertellen over haar carrière, wat de impact is van bewegen voor ouderen en wat haar werk zo belangrijk maakt.