Hypnotherapie

Ralph Sweet

RalphRalph Sweet is 38 jaar en geboren in Sittard. Op zijn 23ste is hij verhuisd naar Amsterdam en sinds 2013 woonachtig in Almere. Ralph is in 2003 afgestuurd aan de Fontys Hogeschool voor HBO Pedagogiek, met als afstudeerrichting: residentiële-/en ambulante pedagogiek en ontwikkelingspedagogiek. In 2012  heeft hij zijn diploma HBO Medische basiskennis (acc. FONG) behaald en is ook afgestudeerd aan de Academie Hypo voor HBO Hypnotherapie en psychosociale begeleiding.

Vanaf 2013 werkt Ralph als hypnotherapeut en biedt hierbij psychosociale ondersteuning wanneer nodig is. In zijn praktijk Sweet Harmony biedt hij behandelingen aan kinderen, jongeren en volwassen met uiteenlopende achtergronden en klachten. Hiernaast biedt bij ook relatietherapie, Mindfullness trainingen (MBSR/MBCT), meditatielessen, ontspanning sessies en maakt hij (zo nodig) gebruik van behandeltechnieken vanuit het NLP. Het geven van workshops bevalt Ralph, de workshops (‘zelfhypnose’, ‘loslaten’, ‘op weg naar jezelf’ en ‘de herontdekking van je essentie’) geeft hij soms in zijn praktijk en soms als docent op de Bewustzijn School in Amsterdam.

Door Ralph zijn levenservaring en werkervaringen is hij  bewust van de verscheidenheid aan mogelijke problemen/klachten die er kunnen spelen en wat dit kan doen met mensen. Als hypotherapeut is hij ervan overtuigd dat de mens alle mogelijke hulpbronnen in zich heeft om zijn/haar innerlijke balans en harmonie terug te vinden.

“ik ben altijd al iemand geweest die heel erg geïnteresseerd is in de mensen”

En dan met name de oorzaken waardoor mensen bepaald gedrag vertonen, woorden zeggen, dingen denken of voelen. De wat diepere laag in de mens dus. Dit heeft als gevolg gehad dat Ralph steeds meer is gaan ontdekken in zichzelf en in anderen en uiteindelijk ook het ‘grotere plaatje’ helderder is gaan zien. Door voornamelijk zijn openheid en nieuwsgierigheid kan Ralph zich meer gaan verdiepen in spiritualiteit, het boeddhisme, verschillende filosofieën, het onderbewuste van de mens, het universele bewustzijn, zielenlevens en nog zoveel meer thema’s en theorieën. Ontdekken en creëren zijn voor Ralph twee belangrijke aspecten in zowel zijn persoonlijke leven als in zijn therapeutische werkzaamheden, waarbij het voelen en werken met energie een fijne ondersteuning biedt om therapeutische processen meer richting te geven, met als doel: de harmonie in jezelf terug vinden. Tijdens het congres zal Ralph een uitvoerende workshop geven waarbij een geleide visualisatie, gericht op lichamelijk en geestelijke ontspanning in eigen kracht komt te staan.